Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Εθνική Νέων: Αρμενία-Ελλάδα 1-2

Τσάνας: «Αντιδράσαμε σωστά και γρήγορα»

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας, επισήμανε:
«Οι γηπεδούχοι Αρμένιοι είχαν δείξει και στον πρώτο αγώνα τους με τη Σλοβακία ότι διαθέτουν καλή ομάδα, όμως σήμερα δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Δεχθήκαμε το γκολ σε μία στιγμή αδράνειας, αλλά το σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε σωστά και γρήγορα και φτάσαμε σε μία δίκαιη νίκη. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την προσπάθειά τους και κυρίως για τη σωστή αντίδρασή τους μετά την ισοφάριση. Μένει ένας αγώνας με τη Σλοβακία και θεωρώ ότι είμαστε κοντά στο στόχο της πρόκρισης».


Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην elite round του EURO 2012 έκανε η Εθνική Νέων, καθώς επικράτησε στο Ερεβάν 2-1 της Αρμενίας, στον δεύτερό της αγώνα για τον 10ο προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται, πλέον, έναν βαθμό στο τελευταίο της ματς στον όμιλο, με αντίπαλο τη Σλοβακία (νίκησε 1-0 την Ανδόρα) στις 26/10 για να περάσει στην επόμενη φάση.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 4ο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί με το γκολ του αρχηγού της Γιώργου Κατίδη, ενώ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα γκολ στη διάρκεια του α΄ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν κάπως το παιχνίδι και στο 77΄, σε μια από τις λίγες καλές επιθετικές τους προσπάθειες, ισοφάρισαν με τον Χ. Χοβχανισιάν. Η αντίδραση, όμως, της Εθνικής μας ήταν άμεση καθώς στο επόμενο λεπτό ο Κολοβός έκανε εξαιρετική ασσίστ στον Μπακασέτα, ο οποίος και σκόραρε, δίνοντας τη νίκη στη «γαλανόλευκη».
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σεμπαστιάν Ντελφεριέρ (Βέλγιο), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Γκ. Χοβχανισιάν, Βοσκανιάν, Ρουγκάλα, Κολοβό, Κουρμπέλη.

Δίκαιη νίκη
Στη γρήγορη αντίδραση των παικτών της Εθνικής Νέων μετά την ισοφάριση της Αρμενίας, στάθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας στις δηλώσεις του στο epo.gr: «Οι γηπεδούχοι Αρμένιοι είχαν δείξει και στον πρώτο αγώνα τους με τη Σλοβακία ότι διαθέτουν καλή ομάδα, όμως σήμερα δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Δεχθήκαμε το γκολ σε μια στιγμή αδράνειας, αλλά το σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε σωστά και γρήγορα και φτάσαμε σε μια δίκαιη νίκη. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την προσπάθειά τους και κυρίως για τη σωστή αντίδρασή τους μετά την ισοφάριση. Μένει ένας αγώνας με τη Σλοβακία και θεωρώ ότι είμαστε κοντά στο στόχο της πρόκρισης».
ΑΡΜΕΝΙΑ: Οχανιάν, Α. Χοβχανισιάν, Βοσκανιάν, Γκ. Χοβχανισιάν, Τατογιάν, Μαλακιάν (46΄ Μπ. Χοβχανισιάν), Γούκας Πογκοσιάν, Παπικιάν, Χακομπιάν, Γκαγκίκ Πογκοσιάν (90΄ Γκριγκοριάν), Αβετισιάν (46΄ Χ. Χοβχανισιάν)
ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Μαρινάκης, Ρουγκάλας, Μπάλας, Κουσίδης (68΄ Μπακασέτας), Φουρλάνος (55΄ Μπούζας), Διαμαντάκος (83΄ Μπουγαΐδης), Κατίδης, Κολοβός, Κουρμπέλης, Λυκογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου